Nieuws en aardigheden

Duofiets voor
Hoenwaard
Hattem

 Woensdag 8 februari 2023

In samenwerking met de Regiobank Hattem is een crowdfundingsactie opgestart.
Overweldigend te merken dat zo velen met een donatie al reageerden.
Nu de ‘laatste’ lootjes nog. De duofiets gaat er komen! Dat is geweldig goed nieuws voor de bewoners én mantelszorgers en fietsvrijwilligers. Samen genietend het prachtige Hattem doorkruisend.
Voor een gift of de stand van zaken KLIK HIER OP CROWNDFUNDING DUOFIETS 
Een bedrag storten met vermelding van “duofiets” kan natuurlijk ook. Op de rekening van de Stichting Vrienden van Het Baken:  NL07RABO0384725597

Koraal uit Elburg in De Voord

Woensdag 7 december 2022

Koraal zingt in De Voord op uitnodiging van de Vrienden van Het Baken.
Voor prima gevulde en in kerstsfeer gebrachte zaal De Rede bracht het ruim twintig personen tellende koor moderne en semi-klassieke liederen ten gehore in close harmonie. Dirigent Merlijn lichtte tussendoor de nummers toe.
Bewoners, mantelzorgers en geïnteresseerden drukten hun waardering uit met applaus.
Zeker voor een herhaling vatbaar.

Diva Dichtbij in De Hullen

Maandag 28 november 2022

DivaDichtbij in De Hullen

Diva Abke van Diva Dichtbij, op uitnodiging van de Vrienden van Het Baken, nam bewoners van De Hullen mee op een muzikale reis in het verleden.
Met liedjes “Edelweiss” en bijvoorbeeld “t Zijn de kleine dingen die het doen¨ raakte de diva de bewoners zichtbaar. Het toverde een glimlach van herkennen op gezichten. Een zoen en een dikke knuffel van een geëmotioneerde toehoorder vielen Abke als dank ten deel.

Diva Dichtbij in Hoenwaard

Vrijdag 18 november 2022

DivaDichtbij in Hoenwaard
Bewoners van Hoenwaard kregen Diva Linda op bezoek. De zangeres zong voor hen klassiek (Ave Maria) en ‘populair’ (Kleine café aan de Haven).en bewoog het gehoor daarmee tot meezingen. Momenten van welbevinden.

Viskar bij De Voord

8 november 2022

Om twee uur staat de viswagen van Westerink opgesteld bij de ingang van De Voord.
De olie is al warm en de wind staat in de goede hoek. De geuren van gebakken vis waaien zo De Voord in. Bewoners krijgen daardoor echt trek in een lekkerbekje, harinkje of kibbeling. Sommige bewoners kiezen er voor van de vis te genieten in de huiskamers. Een groot deel vindt het gezellig bij de viskraam een praatje te maken tot het hun beurt is.
Voor allen geldt dat het in de smaak viel.
Bewoners van alle vier locaties van Het Baken werden op deze wijze getrakteerd door de Stichting Vrienden van Het Baken.

Ingebruikname
   QwiekUp Seewende

.2 november 2022

De QwiekUp bij Seewende was al enige weken in gebruik toen op woensdag 2 november de officiële overdracht plaats had.
Het mobiele apparaat kan beelden op muren projecten. En ook voor bewoners die te bed liggen op het plafond. Voorstellingen over allerlei onderwerpen kunnen gekocht worden, maar ook familie foto’s en films al dan niet met geluid zijn mogelijk.
Met een bijdrage van de Stichting Vrienden van Het Baken werd aanschaf van de QwiekUp mogelijk

Film vol Herkenning

1 november 2022

Bewoners van Het Baken locatie Hoenwaard gingen er lekker voor zitten. Want Gerard van de Worp en Fredi Bos hadden een film gemaakt die bij de kijkers herkenning en herinneringen opriep.
Onder het genot van een kopje koffie, thee en een zoete lekkernij namen de filmmakers 25 bewoners mee naar de jaren 60 in Hattem. Zo kwamen oude straten, het treinstation, de fotozaak en speeltuinen van weleer voorbij. Maar ook schoolgebouwen waar kinderen lopen in kleding die de bewoners doet terug denken aan hun jonge jaren.
Hattemers doen het woord en delen hun herinneringen met de kijkers.
Niet verwonderlijk dat de verhalen los komen en een bewoner vertelt over vroeger. Hoe dat ging zonder wasmachine en alles met de hand gebeurde. Hoe de witte was op het gras lag te drogen en bleken in de zon.

Cheque
Kringloop Elburg

15 oktober 2022
Kringloopwinkel Elburg verrastte onze stichting met een prachtige cheque. Het bedrag was dit jaar extra groot vanwege ´t  uitstekende financiële resultaat dat de Kringloop behaalde.

Viskar bij alle
   locaties

oktober 2022

Corona leverde beperkingen op voor de activiteiten die onze stichting voor bewoners in petto had. Als een soort compensatie is alle bewoners vis aangeboden. Bij een viskar buiten of een gemaakte kraam binnen. Dit betekende een welkom verzetje. Bewoners lieten het zich goed smaken

Hoenwaard
          fietst DUO

8 september 2022

Bewoners van Hoenwaard konden een weekend duo-fietsend door Hattem op een leenfiets van De Voord (Elburg). Bewoners én mantelzorgers/vrijwilligers beleefden daaraan veel plezier zoals de foto toont.

Culturele evenementen
na corona weer opgestart

10 juni 2022

Na een vanwege corona gedwongen stop is weer een nieuwe start gemaakt met het aanbieden van culturele activiteiten.
De Vrienden van Het Baken, samen met welzijnmedewerkers, had Evert Wittingen (Doornspijk) uitgenodigd om met zijn keyboardspel, bewoners, familie en/of mantelzorgers te laten genieten (en meezingen) van muziek uit ‘de oude doos’. Onderstaande video geeft een korte impressie daarvan weer.

Hoenwaard verhuist

            naar

   de Hof van Blom

17 januari 2022

De bewoners van Hoenwaard (Hattem) verhuizen vandaag naar de nieuwe locatie Hof van Blom. Dat is echt een hele operatie te noemen en vraagt veel van bewoners, maar zeker ook van de medewerkers. Een nieuw gebouw en voor Hoenwaard houdt dit tevens in dat groei in de toekomst mogelijk is.
Reden voor de Stichting Vrienden van Het Baken allen die betrokken zijn bij de verhuizing te bedanken en veel geluk te wensen in en met het nieuwe ’thuis’ door middel van een boeket voor elke huiskamer.

Bestuurswisselingen

september 2022
Gebrig van de Berg (Hulshorst) heeft na 15 jaren afscheid genomen van het bestuur van de stichting.
Naar het zoeken van een opvolger is gestart.

oktober 2021
Mevrouw Anneke Stelwagen maakt sinds 2021 deel uit van ’t stichtingsbestuur van de Vrienden van Het Baken. Een welkome vrouwelijke aanvulling. Bovendien is dan een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, namelijk dat er daarmee een vertegenwoordiging van Hoenwaard (Hattem) is.