Projecten – Actueel

QwiekUp
(Seewende)

Een QwiekUp is een mobiel apparaat dat beelden projecteert op het plafond en muur, ondersteunt met geluid of muziek.

De QwiekUp kan ingezet worden als ondersteuning van zorgmomenten door de cliënten wat afleiding te geven, maar ook

in de huiskamers tijdens welzijn- en groepsactiviteiten.

Ook vrijwilligers en familie kunnen gebruik maken van de QwiekUp.

Het laten zien van beeld en geluid bevorderd de interactie tussen de naaste en de cliënt.

Kringloopwinkel De Cirkel (Nunspeet) leverde een belangrijke bijdrage waardoor aanschaf mogelijk werd en inmiddels in gebruik is.

Snoezelkar

Een Snoezelkar is een bewezen hulpmiddel dat zorgmedewerkers én mantelzorgers echt helpt mensen met dementie zintuiglijk te prikkelen, te ontspannen of contact te maken en heeft een merkbaar effect op de stemming en het gedrag van hen. De Vrienden van Het Baken zetten zich in om een Snoezelkar bij Seewende mogelijk te maken.

Aan onze oproep een financiële bijdrage te verlenen is is ruim gehoor gegeven. Particulieren, kerken en de Lionsclub Nunspeet, hartelijke dank hiervoor!
In de week van 5 maart 2021 is de Snoezelkar besteld. Deze wordt over enkele weken geleverd en in gebruik genomen.

.... lees meer

Wat is de Snoezelkar precies? Het apparaat produceert (ontspannings-) muziek, projecteert kleurige, bewegende beelden op wanden en plafonds, verspreidt aansprekende geuren en toont glazen kolommen met stijgende luchtbelletjes. Een Snoezelkar is mobiel en kan dus ingezet worden in gemeenschappelijke én kleine ruimten. De Stichting Vrienden van Het Baken omarmt de vraag vanuit Seewende ( zorglocatie Nunspeet ) om met een publieksactie de aanschaf van een Snoezelkar (ca. € 5000) mogelijk te maken.Samen met u, mensen en bedrijven uit Nunspeet en omgeving, kunnen we er voor zorgen dat bij Seewende een Snoezelkar ingezet kan worden, die bewoners met dementie momenten een aangename beleving bezorgt én mantelzorgers en zorgmedewerkers handvatten geeft om zinvol met bewoners om te gaan. Belangrijk!